Fallow us on  facebook Caldo Privat Security S.U.  LinkedIn Caldo Privat Security S.U.  Youtube Caldo Privat Security S.U.

CALDO PRIVAT SECURITY - situatii de urgenta

In conceptul situatiilor de urgenta, evenimentele exceptionale sunt de fapt tipurile de riscuri care privesc securitatea civila si care constituie cazuri de forta majora ce se declanseaza de regula brusc si ameninta viata si sanatatea oamenilor si animalelor, pericliteaza bunurile si mediul inconjurator.

Potrivit Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta, tipurile de riscuri reprezinta „cazuri de forta majora determinate de incendii, cutremure, inundatii, accidente, explozii, avarii, alunecari sau prabusiri de teren, imbolnaviri in masa, prabusiri ale unor constructii, instalatii ori amenajari, esuarea sau scufundarea unor nave, caderi de obiecte din atmosfera ori din cosmos, tornade, avalanse, esecul serviciilor de utilitati publice si alte calamitati naturale, sinistre grave sau evenimente publice de amploare determinate ori favorizate de factori de risc specifici.” (art. 2, litera j) din OUG nr. 21/2004).

Sfatul Caldo Privat Security: “Apararea impotriva riscurilor generatoare de situatii de urgenta implica, in primul rând, cunoasterea lor!”

Respect pentru lege, respect pentru viata

Daca in marea majoritate a cazurilor, informatia inseamna putere, atunci când vorbim despre situatii de urgenta informatia inseamna viata. Odata cu intensificarea atât a tipurilor de riscuri la care suntem expusi, cât si a frecventei de manifestare a acestora, viata si sanatatea populatiei, mediul inconjurator, patrimoniul public si privat ne sunt amenintate.

Motiv pentru care actele normative ce reglementeaza activitatea de prevenire a situatiilor de urgenta s-au modificat pe parcursul ultimilor ani, fiind corelate cu legislatia existenta in comunitatea europeana.

Conform prevederilor legislative in vigoare, administratorii operatorilor economici care desfasoara activitati cu risc de incendiu sau conducatorii institutiilor au obligatia "sa asigure constituirea[...] cu avizul inspectoratului, a serviciului de urgenta privat, precum si functionarea acestuia conform reglementarilor in vigoare ori sa incheie contract cu un alt serviciu de urgenta voluntar sau privat, capabil sa intervina operativ si eficace pentru stingerea incendiilor. " (art. 19, lit. i), din Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor).

Social links