Fallow us on  facebook Caldo Privat Security S.U.  LinkedIn Caldo Privat Security S.U.  Youtube Caldo Privat Security S.U.

 

Cateva sfaturi esentiale in cazul unui cutremur, dupa evenimentul  de aseara

Sfarsitul anului 2016 ne aminteste, inca o data, de importanta cunoasterii principalelor masuri ce trebuie luate in cazul unei activitati seismice, dupa ce aseara s-a produs un cutremur cu magnitudinea de de 5,3 în zona Vrancea, resimtit in Bucuresti si în judetele din sud-estul tari.

cutremur caldoTrebuie mentionat si faptul ca, potrivit domnului Mihai Diaconescu, fizician al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), seismul a fost resimtit si pe teritoriul vecinilor nostri, in Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria si vestul Turciei. Din fericire insa, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a anuntat, la cateva ore dupa eveniment, ca nu s-au inregistrat efecte ale cutremurului.

Tinand cont ca au trecut doar trei luni de la ultimul cutremur major din Romania – cel de pe 24 septembrie, cu o intensitate de 5,3 grade pe Richter – echipa Caldo Security atrage inca o data atentie asupra unor masuri esentiale, ce trebuie cunoscute si respectate de fiecare dintre noi, astfel incat, in cazul producerii unui seism de anvergura, efectele neplacute sa fie pe cat posibil minimizate.

Cel mai important aspect il constituie preventia, motiv pentru care toti membrii familiei/angajatii trebuie sa fie instruiti cu privire la modul corect de comportare in cazul producerii unui cutremur. De asemenea, este indicat sa va pregatiti un kit de supravietuire – un rucsac aflat la indemana, care sa contina  apa, hrana cu termen lung de valabilitate, o trusa de prim ajutor, lanterna şi radio cu baterii de rezerva, medicamente, fluier etc.

Trebuie sa cunoasteti in avans, atat acasa, cat si la locul de munca, cele mai sigure locuri in care va puteti adaposti in cazul producerii unui seism, precum si caile de evacuare disponibile.

In timpul unui cutremur, cel mai important sfat pe care vi-l putem da este sa va pastrati calmul! Totodata, este indicat sa ramaneti in interior, intrucat multe dintre seisme sunt urmate de replici initial suficient de puternice pentru a provoca noi pagube. Nu fugiti pe scari, nu sariti pe fereastra si nu folositi liftul.

Social links