Fallow us on  facebook Caldo Privat Security S.U.  LinkedIn Caldo Privat Security S.U.  Youtube Caldo Privat Security S.U.

SU art 19maiSfaturi pentru prevenirea incendiilor in cladirile de birouri

Amenintarea unui incendiu poate fi infricosatoare. In marea majoritate a cazurilor, incendiile provoaca pagube materiale, insa cele mai grave sunt situatiile in care se inregistreaza victime. Pierderile de bunuri si chiar de vieti omenesti pot fi prevenite cu usurinta, prin cunoasterea unor reguli esentiale in baza carora orice persoana care lucreaza intr-o cladire de birouri ar trebui sa reactioneze, in cazul producerii unui incendiu. Dar cel mai indicat este sa prevenim aparitia unor astfel de situatii de urgenta!

In primul rand, regulile generale de aparare impotriva incendiilor in cladirile de birouri stabilesc ca trebuie marcate si semnalizate corespunzator locurile pentru fumat, cail de acces, evacuare si interventie, mijloacele tehnice de aparare impotriva incendiilor si instalatiile utilitare care pot genera risc de incendiu, precum cele electrice, de gaze, de incalzire si altele asemenea.

Pe tot traseul de evacuare din spatiile si constructiile pentru birouri se interzic:

• montarea de oglinzi, perdele, praguri cu inaltimea mai mare de 2,5 cm sau alte elemente care pot crea confuzie in perceperea traseului de evacuare;

• amplasarea de dozatoare pentru sucuri/cafea, amenajarea de boxe sau depozitarea de materiale pe holuri, in casele scarilor, sub rampele scarilor;

• amenajarea unor locuri de munca sau activitati, inclusiv a celor cu caracter de amenajare temporara de tipul expozitie/prezentare a unor produse promotionale, care reduc gabaritul acestora si care nu sunt prevazute in proiect;

• aplicarea de decoratiuni realizate din materiale combustibile.

Spatiile de depozitare din cladirile de birouri - corpurile electrice de iluminat din spatiile de depozitare a materialelor combustibile trebuie sa fie adecvate acestuia, iar cele care pot fi lovite se prevad cu armaturi de protectie. Deseurile rezultate din ambalaje se evacueaza zilnic de aici, in locurile stabilite in acest scop. In spatiile de depozitare se asigura o distanta de siguranta de minimum 0,5 m a materialelor combustibile fata de elementele de incalzire.

Salile de conferinte – aici se interzice accesul unui numar mai mare de persoane decat cel stabilit, prin proiect. Covoarele, mochetele, presurile utilizate in aceste spatii, pe holuri, coridoare, culoare si scari se fixeaza pe pardoseala, pentru a nu impiedica evacuarea utilizatorilor, in caz de incendiu. De asemenea, este interzisa amplasarea meselor, scaunelor, bancilor, fisetelor sau a altui mobilier in apropierea usilor de evacuare sau pe circulatiile, holurile, culoarele care constituie cai de evacuare in caz de incendiu.

Arhive, biblioteci si fisiere - la depozitarea hartiei, cartilor si a altelor asemenea in rafturi sau stive se pastreaza distantele fata de instalatia electrica si fata de instalatia de incalzire de minimum 0,5 m. Aici se folosesc numai corpurile de iluminat de tip fluorescent cu gratare de protectie. In plus, deseurile de hartie si ambalajele rezultate in urma despachetarilor, sortarilor si livrarilor se indeparteaza zilnic din spatiile de depozitare. Cel mai important insa - amenajarea de arhive temporare in birouri este interzisa!

Social links